jump to navigation

Dag 9, lørdag 02.09.06 – Fort Bragg til Leggett og Arcata september 3, 2006

Posted by Svein-Martin Holt in USA2006.
trackback

Etter en natt i Fort Bragg, er vi på vei videre nordover langs kysten.

dag9.jpg
Planlagt rute med ViaMichelin(229 km)

Fra Fort Bragg har vi kjørt langs en svært svingete HW 1, helt nede ved kysten, før vi kommer litt inn i landet og nærmer oss enden av HW1 og Leggett.

Foer vi reiste fra tok vi en titt paa The Skunk Train i Fort Bragg. Skikkelig damp.

Vi kjoerer langs havet og det slår inn på bratte klipper. Flott natur, men vi må ta det rolig så ikke bilsyken overtar. Ganske svingete, men flott.

Et av målene i dag er Leggett og en attraksjon der; et redwood tre en kan kjøre gjennom. Dimensjonene er store på det meste «over here», så også trærne.

På 30-tallet laget man en åpning i et tre, slik at det ble plass til å kjøre en bil gjennom hullet.

Åpningen i treet kalt «Chandelier Drive-Tru Tree» er omkring 180 cm(6 fot) bred og 270 cm(9 fot) høy, som gir plass nok for biler til å passere gjennom hullet. Hvorfor har man laget hullet og hvorfor i allverden skal man stoppe for å se på noe slikt? Tja, ikke vet jeg, men kult er det i allefall. 🙂 Les mer her: www.drivethrutree.com

 
Her har vi akkurat kjoert gjennom aapningen vi staar i. Det ble akkurat ploass til vaar store bil. Til hoyre staar Torunn ved en rot av et redwood tre. Store dimensjoner.

Etter å ha stoppet i Leggett og kjoert gjennom treet, fortsetter vi reisen opp til Arcata, langs en like svingete vei.

Her tar vi av hovedveien og kjoerer «The Avenue of the Giants». Veien gikk gjennom lange strekninger med tett redwood skog. Utrolig store traer og masse aa se paa. Her stoppet vi flere ganger.

Vi har naa kommet fram til Arcata. Imorgen maa vi gjoere om paa planene, da det er skogbrann langs HW 299, som vi hadde planlagt aa kjoere. Den er stengt, men det gaar vel greit aa finne en alternativ vei.

Kommentarer»

1. Dina Marie Fevang - september 6, 2006

fy søørn å store trær a! hehe..
fortsett å kos dere:)


Legg igjen en kommentar